Φυσικά προϊόντα

Από το δάσος, που αναγεννάται με τη μελισσοβοή, της ελιάς το κάρπισμα και τον ήχο του ψαλμού, αδελφοί μοναχοί συλλέγουν με προσοχή και γνώση βότανα, για να παρασκευάσουν επιμελώς στο μικρό εργαστήρι της Μονής βάμματα, έλαια και αλοιφές, ακολουθώντας παραδοσιακές Αγιορειτικές συνταγές και τα πορίσματα της έρευνας από τον Διοσκουρίδη μέχρι σήμερα, με την επιστημονική συνδρομή του βοτανολόγου Δημητρίου Καλλιμάνη. Εμπύρετη δημιουργία φαρμάκου φυσικού με ευλάβεια, προσευχή και επιστήμη. Είμαστε εμείς και η φύση, μαζί παιδιά του Θεού, κι από εκεί, σαν βροχή μιας αγάπης ιερής, προέρχεται κάθε θεραπεία.

 

ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ – ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ (100 ml)
Δρα ως ισχυρό αντιβηχικό, αντιµικροβιακό, αντι-ιικό, αποχρεμπτικό και απελευθερώνει τις αναπνευστικές οδούς. Συστατικά: Βάµµα ρίγανης, θυµαριού & φασκόµηλου µε αγνό μέλι. Ενδεικτική δόση: 3 κ.τ.γ./ημέρα.

ΧΩΝΕΥΤΙΚΟ (100 ml) 
Χωνευτικό, ευστόµαχο, αντιεμετικό, ιδανικό για τυµπανισµό και µετεωρισµό. Συστατικά: Βάµµα µέντας & δυόσµου. Ενδεικτική δόση: 1-2 κ.τ.σ. ανά περίπτωση.

ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ (100 ml)
Για την αντιμετώπιση της αϋπνίας, του άγχους και της νευρικής έντασης, χαλαρωτικό των αιμοφόρων αγγείων, σπασμολυτικό, αντικαταθλιπτικό. Συστατικά: Βάμμα βαλεριάνας, λεβάντας και μελισσόχορτου. Ενδεικτική δόση: 1-3 κ.τ.γ. ανά περίπτωση.

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ (100 ml)
Για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, την προστατίτιδα, δρα ως διουρητικό και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Συστατικά: Βάµµα κυπαρισσόμηλου, πολυκόμπι και τσουκνίδας. Ενδεικτική δόση: 3 κ.τ.γ./ημέρα για 2-3 εβδομάδες.

ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΟ ΜΥΩΝ ΚΑΙ ΟΣΤΩΝ (100 ml)
Για κάθε µυοσκελετικό/ρευµατικό πόνο, λόγω επίπονης σωµατικής άσκησης, ή ηλικίας ή τραυµάτων. Συστατικά: Βάµµα ευκαλύπτου, ρίγανης και άλλων βοτάνων. ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ, έως 6 φορές/ηµέρα. Ανακινείστε καλά πριν τη χρήση. 

ΦΥΣΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ (50ml)
Αναπλαστική/ενυδατική, αντιρυτιδική, για πληγές, εγκαύματα και αιμορροείδες. Συστατικά: μελισσοκέρι, βαλσαμέλαιο, βάμματα πολυκόμπι, τσουκνίδας, χαμομηλιού, πρόπολης και αγνό μέλι.

ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ (50ml)
Για μυκητιάσεις, έρπητα και τσιμπήματα εντόμων. Συστατικά: μελισσοκέρι, έλαιο & βάμμα καλέντουλας, ευκαλύπτου, ρίγανης, θυμαριού, βάμμα μελισσόχορτου & πρόπολης.

 

 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 Φυσική αντιβίωση – αναπνευστικό

Δρα ως ισχυρό αντιβηχικό και απελευθερώνει τις αναπνευστικές οδούς. Είναι καλύτερα να λαμβάνεται χωρίς να έχει αραιωθεί σε νερό για να έχει πιο ισχυρή δράση, χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα. Μπορεί να ληφθεί έως μισό σφηνάκι και λίγο παραπάνω. Το θυμάρι είναι ό,τι καλύτερο για τη βρογχίτιδα και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Το φασκόμηλο βοηθά ιδιαίτερα στη λαρυγγίτιδα και τη φαρυγγίτιδα (με γαργάρες). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μορφή οδοντοπλύματος (1-2 κ.τ.γ. αραιωμένα σε νερό) κατά της ουλίτιδας και των ελκών του στόματος (άφθες). Λειτουργεί και ως αποχρεμπτικό. Λόγω της ισχυρής δράσης του κατά μικροοργανισμών (βακτήρια, μύκητες κ.λπ.), μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν απολυμαντικό και αντισηπτικό. Δρα προληπτικά και θεραπευτικά κατά κρυολογημάτων, αλλά και ιώσεων λόγω της αντι-ιικής του δράσης. Λειτουργεί ως άφυσο (παρεμποδίζει την δημιουργία αερίων), ενισχυτικό της όρεξης και ως χωνευτικό, ιδιαίτερα όταν τα στομαχικά προβλήματα προκαλούνται από τη δράση μικροβίων. Λόγω της στυπτικής του δράσης βοηθάει στη διάρροια, ιδιαίτερα όταν συνδέεται με το κρύωμα της κοιλιάς. Δοσολογία: ενδεικτικά 3 κ.τ.γ./ημέρα. Αν χρειαστεί, μπορούν να γίνουν και 3 κ.τ.σ/ημέρα.

 

Χωνευτικό

Χωνευτικό, ευστόµαχο, ιδανικό για τυµπανισµό και µετεωρισµό.

Ενδεικτική δόση: 1-2 κ.τ.σ. ανά περίπτωση Χρησιμοποιείται ως χωνευτικό κυρίως όταν έχουμε βαρύ στομάχι μετά  το γεύμα, όχι τόσο για προβλήματα του στομάχου από ανάπτυξη μικροβίων.

 

Προστάτης

Για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, την προστατίτιδα και γενικότερα την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Δρα ως διουρητικό. Έχει στυπτική δράση και δρα ως αιμοστατικό σε εσωτερικές (π.χ. αιμορραγία της μήτρας) ή εξωτερικές πληγές που αιμορραγούν. Το πολυκόμπι όταν λαμβάνεται για αρκετά παρατεταμένη περίοδο έχει διεγερτική δράση στο νευρικό σύστημα, γι’ αυτό θα πρέπει να δοθεί προσοχή όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με ουσίες όπως η νικοτίνη και η καφεΐνη.

Δοσολογία (για το ουροποιητικό): ενδεικτικά 3 κ.τ.γ. την ημέρα για 2-3 εβδομάδες. Μετά κάνουμε παύση μιας εβδομάδας, συνεχίζουμε άλλες 2-3 εβδομάδες κ.ο.κ.

 

Αναλγητικό μυών και οστών

Για κάθε µυοσκελετικό/ρευµατικό πόνο, λόγω επίπονης σωµατικής άσκησης, ή ηλικίας ή τραυµάτων. ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ, έως 6 φορές/ηµέρα. Ανακινούμε καλά πριν τη χρήση.

 

Χαλαρωτικό

Για την αντιμετώπιση της αϋπνίας, του άγχους και της νευρικής έντασης, χαλαρωτικό των αιμοφόρων αγγείων, σπασμολυτικό, αντικαταθλιπτικό. Δοσολογία: ενδεικτικά 1-3 κ.τ.γ. ανά περίπτωση. Αν η δόση είναι μικρή για να επιφέρει αποτέλεσμα, μπορούν να χορηγηθούν μέχρι και 2 κ.τ.σ. ανά περίπτωση. Όταν είμαστε σε μόνιμη κατάσταση έντασης ή θέλουμε να επιτύχουμε παρατεταμένη αντικαταθλιπτική δράση, μπορούμε να πάρουμε 3 κ.τ.γ, 1 πρωί-1 μεσημέρι-1 βράδυ, για περίοδο 2-3 εβδομάδων. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε, χρειάζεται να κάνουμε διάλειμμα μίας εβδομάδας. Να μην λαμβάνεται παράλληλα με ουσίες που έχουν ανάλογη δράση στον οργανισμό, όπως αλκοόλ, αντισταμινικά, οπιοειδή, ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Να μην χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου απαιτείται ο οργανισμός να είναι σε εγρήγορση, π.χ. οδήγηση.

 

Φυσική κρέμα επούλωσης

Για την ενυδάτωση-αναζωογόνηση του προσώπου, αντιρυτιδική, για πληγές, έκζεμα, εγκαύματα και αιμορροείδες. Η εφαρμογή γίνεται αφού σταματήσει η αιμορραγία, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας φλεγμονής.

 

 Γενικές οδηγίες:

Όσον αφορά στα βάμματα, αν κάποιος δεν αντέχει το «κάψιμο» του οινοπνεύματος του διαλύτη (τσίπουρο) η εκάστοτε δόση μπορεί να αραιωθεί σε ½ – 1 ποτήρι νερό. Έτσι απορροφάται και πιο γρήγορα από τον οργανισμό.

 Προφυλάξεις – αντενδείξεις: Οι πληροφορίες των σκευασμάτων δεν υποκαθιστούν οδηγίες ιατρού. Σε περίπτωση εμμονής των συμπτωμάτων ή ανεπιθύμητων δράσεων συμβουλευθείτε τον ιατρό σας. Αντενδείκνυται σε εγκύους άνευ ιατρικής συμβουλής. Για τα προϊόντα που αφορούν σε επούλωση πληγών η εφαρμογή γίνεται αφού σταματήσει η αιμορραγία. Στη χορήγηση βαμμάτων σε υγρή μορφή σε παιδιά συνιστάται το έν τέταρτο της ενδεικτικής δοσολογίας, εκτός αν ειδικός επιστήμων δεν συνιστά τη χορήγησή του για ιατρικούς λόγους. 

 Οι ενδεικτικές δοσολογίες δεν απευθύνονται σε ενήλικες με σοβαρά προβλήματα υγείας, π.χ. νεφρική ανεπάρκεια, χρόνια καρδιοπάθεια, επιληψία, όπου απαιτείται επισταμένη ιατρική παρακολούθηση.